Header-POCA-color
Proiect : „Tinerii au prioritate pe agenda publică!” cod MySMIS 110679

Apel deschis: Drepturile mele, vocea mea

03 oct. 2021, 11:56:14

În conformitate cu noua Strategie a UE privind drepturile copilului, Delegația Uniunii Europene pe lângă Consiliul Europei urmărește să ofere copiilor posibilitatea de a-și exprima opinia cu privire la propriile drepturi.

Prin urmare, acest apel deschis invită toți copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani să trimită proiecte video care să prezinte perspectivele lor asupra propriilor drepturi.

 

Cum poți să participi:

Selectează unul sau mai multe drepturi ale copilului care va/vor fi în centrul proiectului video (te poți inspira din Strategia UE privind drepturile copilului și din Convenția ONU privind drepturile copilului).

– Propunerea video poate lua forma unui discurs, a unui spectacol muzical, a unui joc de rol sau a unei producții de teatru, a unui spectacol de pictură sau de desen sau a unor înregistrări ale altor activități creative pentru copii (plierea hârtiei, modelarea lutului etc.).

– Poți participa individual sau în grup, cu sau fără școala ta

– Videoclipul trebuie să fie filmat pe orizontală, în format MP4, să nu depășească 2 minute și 20 de secunde și să aibă o dimensiune de 512 MB.

– În cazul în care videoclipul are forma unui discurs, aceasta trebuie să fie într-una dintre limbile vorbite în UE și trebuie să fie însoțit de textul scris într-un document separat.

– Trimite videoclipul tău prin intermediul următorului link sau la adresa DELEGATION-STRASBOURG-PRESS@eeas.europa.eu

Este de preferat să nu trimiți videoclipuri în care fațele sunt complet vizibile.

 

O proiecție a videoclipurilor selectate și o ceremonie virtuală de premiere vor fi organizate în toamnă. Va fi acordat un mic premiu participanților selectați, iar un certificat de participare va fi trimis tuturor copiilor care au trimis videoclipuri.

 

Termenul limită pentru trimiterea videoclipurilor: 15 octombrie 2021.

Mai multe informații pot fi găsite aici.

Nu exista imagini atasate

Nr. răspunsuri: 3

Raspuns

04 Oct 2021, 17:10

Nu exista imagini atasate

Multumim frumos. Voi da mai departe informatia. Sper sa existe tineri interesati de aceasta oportunitate.

Raspuns

05 Oct 2021, 17:42

Nu exista imagini atasate

Cu siguranta vor exista Vera. Daca le oferim sprijin in acest sens cred ca vor fi mai multi interesati. Important este sa le spuneam ca le stam la dispozitie daca au intrebari, intampina probleme etc.

Raspuns

06 Oct 2021, 17:22

Nu exista imagini atasate

Multumim. Mi se pare foarte bine ca pot aplica in grup. Asa vor invata sa lucreze impreuna si sa dobandeasca noi competente necesare pe termen lung.