Header-POCA-color
Proiect : „Tinerii au prioritate pe agenda publică!” cod MySMIS 110679

Crește numărul cererilor de ucenicie

15 iun. 2021, 18:25:28

Odată cu majorarea subvenției acordate angajatorilor pentru fiecare angajat încadrat în baza contractului de ucenicie, agenții economici s-au arătat tot mai interesați de acest program.
Oficialii AJOFM Maramureș spun că sunt cereri pentru contracte de ucenicie în multe domenii. În prima parte a acestui an, la AJOFM au fost înregistrate în jur de 132 de contracte de ucenicie.
Contractele de ucenicie sunt în meserii variate: coafor, patiser, bucătar, lucrător în prelucrarea produselor finite din lemn, agent de curățenie, croitor, confecționeri îmbrăcăminte, lucrător în alimentație.
Noua lege a uceniciei permite încheierea de contracte cu persoane în vârstă de minimum 16 ani.

Angajatorii beneficiază de subvenții

Din 2018, pentru fiecare ucenic se acordă o sumă de 2.250 lei, lunar. De altfel, odată cu majorarea acestui stimulent s-au înmulțit și înscrierile agenților economici la programul de ucenicie – precizează AJOFM.
Înainte, angajatorii încasau 30 lei/angajat, ceea ce nu îi motiva să apeleze la ucenici.
Contractul de ucenicie la locul de muncă este contractul individual de muncă de tip particular, în temeiul căruia angajatorul persoană juridică sau persoană fizică se obligă ca, în afara plății unui salariu, să asigure formarea profesională a ucenicului într-o meserie potrivit domeniului său de activitate iar ucenicul se obligă să se formeze profesional și să muncească la angajatorul respectiv. Contractul de ucenicie la locul de muncă se încheie pe durată determinată.

Sursa: http://www.graiul.ro/2021/05/28/creste-numarul-cererilor-de-ucenicie/

Nu exista imagini atasate

Nr. răspunsuri: 3

Raspuns

17 Jun 2021, 19:36

Nu exista imagini atasate

Este o veste foarte buna! Acum se vad si rezultatele promovarii uceniciei in randul angajatorilor si celor interesati de ucenicie .

Raspuns

18 Jun 2021, 18:23

Nu exista imagini atasate

In sfarsit vedem si rezultate in ceea ce priveste numarul de stagii de ucenie. Consider ca daca promovam aceasta oportunitate toti cei care lucram cu tineri putem vedea rezultate din ce in ce mai frumoase.

Raspuns

22 Jun 2021, 04:22

Nu exista imagini atasate

Este o veste minunata! Existand cerere cu siguranta vor veni si ofertele din partea angajatorilor. Am mai vazut pe Ejobs si site-uri de profil oferte de ucenicie.